Cum să alegi colțarele potrivite pentru gresie și faianță?

 

 

Colțarele pentru gresie și faianță sunt soluțiile care fac diferența atunci când proiectezi sau renovezi o clădire, fie că este pentru uz casnic, industrial sau comercial. Dintre toate accesoriile de instalare decorative sau funcționale disponibile în arhitectură, colțarele sunt printre cele mai utilizate, deoarece îmbină frumusețea și eleganța cu funcționalitatea și caracterul practic. Astfel de caracteristici sunt esențiale când vine vorba de renovare.

Există sute de soluții diferite pentru orice fel de nevoie. De la soluții de instalare rapidă, la alegerea profilului perfect de colț depinde de nevoile personale, dar și de structura clădirii în care va fi montat profilul. Acesta este motivul pentru care există atât de multe modele diferite de profile de colț și margini de colț: pentru a satisface orice nevoie, în funcție de tipul ei.

https://proflux.ro/products/coltar-brau-bagheta-pentru-faianta-gresie-scari-trepte-din-aluminiu?_pos=2&_sid=00adb20f4&_ss=r 

Profilele de colț exterior pentru gresie și faianță asigură un finisaj estetic pentru colțurile exterioare ale gresiei, respectiv faianței, iar prin forma rotundă atenuează și protejează muchiile plăcilor ceramice. Acestea sunt soluții vizuale uimitoare, pentru a evita tăierea la 45 de grade a plăcilor ceramice și a ascunde imperfecțiunile acestora, acoperă și protejează marginile ascuțite, făcând trecerea între doi pereți perpendiculari diferiți mai lină.

Un exemplu în acest sens este acest profil pentru colțuri exterioare din aluminiu eloxat. Prokerlam Line este un profil în formă de Y, din aluminiu anodizat și lustruit, potrivit pentru a proteja exteriorul colțurilor. Poate fi utilizat ca profil de legătură între treptele acoperite cu ceramică sau mozaic cu grosime redusă.

Iar dacă e să ne referim la un profil utilizat în principal pentru a combina materiale similare sau diferite pentru pardoseală, acest profil pentru margini din aluminiu eloxat este ideal. Proterminal este un profil cu un finisaj profesional utilizat în principal pentru a combina materiale similare sau diferite pentru pardoseală (de exemplu, gresie/dale - gresie/parchet/ marmură/ granit etc) cu grosime diferită. Profilul din alamă cromată este utilizat în principal pentru protejarea și decorarea colțurilor exterioare ale acoperirilor de țiglă, iar forma și designul particular al profilului protejează marginea plăcii.

Profil pentru margini gresie si faianta aluminiu

Profilele de colț interior sunt utilizate, în principal, în zonele de baie, pentru a completa vertical instalațiile de joncțiuni între pardoseală și perete. În baie, se poate folosi, spre exemplu, această baghetă dreaptă din aluminiu eloxat. Genesis LGA este un profil din aluminiu care este gazda perfectă pentru un panou de sticlă într-un duș care adaugă un element sofisticat decorativ și practic. În mod alternativ, poate fi folosit ca un profil decorativ pe pereți.

Bagheta dreapta din aluminiu eloxat - profil cabina dus

În timpul construcției sau renovării unei băi, cea mai bună soluție ar fi să se realizeze montarea învelișurilor concomitent cu cea a pardoselilor, astfel încât să se aleagă dacă se vor folosi profile igienice pentru colțurile interioare de pe podea în combinație cu profilele de colţ ale acoperirilor. Profilele de colț pentru joncțiunea dintre perete și podea sunt instalate în zonele de baie pentru a evita adunarea prafului și a murdăriei între pardoseală și partea superioară.


Acum știi câte ceva despre diferitele tipuri de colțare, dar acestea sunt doar câteva exemple din întreaga noastră gamă pe care o găsești pe site, la secțiunea de finisaje.